Tak jak jsem slíbil, dnes si něco řekneme o jednotlivých režimech naši krabičkové diety. V předešlém povídání jsem už naznačil, že naše krabičková dieta nabízí 3 a dnes už vlastně 4 režimy stravování. Každý z nich je něčím zajímavý a specifický. Pro vaši lepší orientaci postupně popíšu jednotlivé režimy podrobněji, abychom si vysvětlili, pro koho jsou určeny a jaké jsou mezi nimi rozdíly.
Zdravé hubnutí pomocí krabičkové diety
První z režimů, který nabízí naše krabičková dieta je režim Hubnutí. Už ze samotného názvu režimu vyplývá, že tento režim je určen pro klienty, pro které je hlavním cílem redukce váhy. Je ale velmi důležité si uvědomit, že i Hubnutí - redukce hmotnosti je vlastně jenom způsob stravovacího režimu. Tady si musíme na rovinu říct, že není hubnutí jako hubnutí. Mnoho lidí si dodnes pod slovem hubnutí - redukce hmotnosti představuje nesnesitelné hladovění, odříkání spojené se stresem s nejistého výsledku, nemluvě o strachu z JoJo efektu.
Zdravé hubnutí je totiž založeno na zcela jiných principech. Například jedním z principu je to, že v průběhu procesu se musí zamezit pocitu hladu. Ano, je to tak. Správný a zdravý způsob redukce hmotnosti je založen na tom, že naše tělo v průběhu dne dostane přesně to, co potřebuje, abychom mohli v pohodě fungovat bez zbytečného stresu z hladovění. To znamená, že předem stanovený a spočítaný denní příjem kJ (nejlépe po odborné konzultaci s nutričním, nebo výživovým poradcem) je rozdělen do 5 až 6 jídel za den snídaně/svačina/oběd/svačina/večeře. Dobře známe jíst méně, ale častěji. Další velice důležitou věcí je dodržování správných časových intervalů mezi jednotlivými jídly. Doporučuje se dodržovat interval 2 maximálně však 3 hodiny mezi jídly. Tento způsob životosprávy vám zaručí, že v průběhu dne nebudete mít pocit hladu, právě naopak. Hodně klientů má na začátku právě opačné pocity „To mám toho tolik sníst?“ „To přece nemůžu zhubnout!“. Opak je pravdou. Cílem je, aby si naše tělo zvyklo na pravidelný přísun živin a tím se zamezilo zbytečnému ukládání „zásob“ na horší časy. Naše tělo si totiž při nepravidelném přísunu živin či hladovění vše ukládá na horší časy a náš metabolizmus nefunguje správně. Jednoduše řečeno tloustneme.
Dalším nezbytným předpokladem pro zdravé hubnutí je, aby bylo jídlo správně nutričně vyvážené. V překladu to znamená, správný poměr sacharidů, tuků a bílkovin. Tady už tak trochu začíná „alchymie“. Protože to vůbec není jednoduché a není nás mnoho, kteří to umí, nebo na to mají čas, tak právě proto má naše krabičková dieta garanta. Jistotou pro vás i pro nás, že je vše nastaveno a spočítáno dobře je RNDr. Pavel Suchánek - odborný garant abcDiety.
Všechny naše receptury na jídla, které vám v rámci krabičkové diety nabízíme, prošli rukama právě pana doktora Suchánka, tudíž máme jistotu, že vše je v naprostém pořádku. Správně sestavený a vyvážený jídelníček je totiž klíčem k úspěchu při redukci hmotnosti – hubnutí. Když k tomu připočteme, tým profesionálů, kteří pro vás připravují jídlo vždy z čerstvých produktů a výrobků od místních farmářů, pekařů a výrobců, tak vám všem můžeme popřát Dobrou chuť a pohodové hubnutí.
O dalším ze stravovacích režimů – Jíst zdravě, který vám v rámci naši krabičkové diety nabízíme, si řekneme příště.
Žijte zdravě