ABC dieta potřebuje Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Technické cookies
Jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Analytické cookies
Umožňují nám měření statistik návštěvnosti a výkonu našeho webu. Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které by ukazovaly na konkrétní uživatelé našeho webu.
Marketingové cookies
Umožňují lépe cílit naše reklamy návštěvníkům našeho webu.
Druh škrobu; skládá se z mnoha rozvětvených polysacharidů glukózy. Amylopektinové molekuly jsou větší a více otevřené než amylózové, tím se škrob lépe tráví a má vyšší GI než škroby, které tvoří amyláza. Většinu škrobů tvoří ze 70-80 % amylopektin a z 20-30 % amylóza.