Informace o cookies na této stránce
ABC dieta potřebuje Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.

Želatinizace škrobu

Zahřátím škrobu ve větším množství vody vzniká struktura, která se lépe tráví, zároveň se teplem částečně narušují látky (antinutrienty) bránící trávení. Čerstvě vařené škrobnaté potraviny se tráví v tenkém střevě velmi rychle (např. brambory), po následném ochlazení se škrobové řetězce amylózy i amylopektinu spojí v uspořádanou strukturu, čímž vzniká tzv. rezistentní škrob, který funguje jako rozpustná vláknina a je v tlustém střevě částečně fermentován mikroflórou (vychladlé vařené brambory, sterilovaný hrášek nebo fazole).

Zdroj: Kniha Hubneme s rozumem

Krabičkové diety

ABC již vyzkoušeli:
Získejte přehled o slevách a akcích pořádaných ABC dietou:
E-mail:
Z odběru se můžete vždy odhlásit na této stránce.
KP3, s.r.o.
M.R.Štefánika 10
902 01 Pezinok
info@abcdieta.cz
BMI kalkulačka
Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá od 8:00-16:00)
773
000
622
Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 773
000
622
CZ EN DE
Přihlášení do klientské sekce
Přihlášení do klientské sekce
Připomenutí hesla
Lákavé snídaně, svačiny, obědy i večeře Perfektní chuť, kvalitní a svěží suroviny Pobočky máme v těchto městech České republiky
Akce POKRAČOVAT